Komuniciranje u otvorenim inovacijama

Komuniciranje u otvorenim inovacijama

U okviru ove vežbe potrebno je da samostalno ili u paru obradite slučaj jedne firme iz zemlje ili inostranstva koja je uspešno koristila koncept otvorenih inovacija.

Za početak pogledajte ovaj kraći video da bolje shvatite pojam otvorenih inovacija: https://www.youtube.com/watch?v=0pOuCtB4te0 (Links to an external site.)

Nakon toga potražite na internetu ili drugde neki konkretan primer otvorenih inovacija. Samostalno ili u paru analizirajte ovaj slučaj i dostavite pisani izveštaj u tekstualnoj formi (ne u posebnom fajlu nego kao nalepljen „pejstovan“ tekst u imejlu), putem imejla (adresa komunikologija@gmail.com , naslov: kom2022 65 66 – brojevi indeksa).

Pisani izveštaj bi trebalo da ima između 600 i 1,000 reči. Trebalo bi predstaviti:

kako je, koga i zašto firma uključila u svoj inovativni proces

kako se komuniciralo sa eksternim partnerima u inoviranju, da li su to bili krajnji korisnici, partneri, druge firme,… na koji način se razgovaralo, prikupljale ideje… koji je bilo rezultat zajedničkog napora.

Rok za slanje: utorak 20. decembar 2022. 23:59 časova.

Petar Vrgović je diplomirani psiholog i doktor tehničkih nauka iz oblasti industrijskog menadžmenta. Vanredni je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu,  i konsultant za više domaćih i stranih kompanija. Istražuje vezu između komunikacije, kreativnosti i inovativnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *